2021 ευχές

Γεννηθήκαμε με την ευθύνη να παραμείνουμε άνθρωποι

Στη σκιά της δυστοπίας, εκχέεται όλη η ελπίδα, το νέο έτος να φέρει το τέλος σε ένα αεικίνητο εκκρεμές συνθηκών που δημιουργήθηκαν στο ιστορικό πλέον 2020. Αλλαγές που εισέβαλαν άρδην στη ζωή μας, φέρνοντας έναν παραλογισμό στα όρια των αξιών και των κεκτημένων δικαιωμάτων. Ομοίασε η ανθρωπότητα  με μία τεράστια μαριονέτα, που ελέγχεται η σκέψη και κίνησή της. Ρόλοι μπερδεμένοι, ο ανθρωπισμός εξατμίζεται σε μία οριοθετημένη ατομική ευθύνη, που θυμίζει κράτος τριτοκοσμικής χώρας, όπου η ανισότητα είναι μια συνήθεια, υπογεγραμμένη σιωπηλά, ο έχων πόρους έχει και δικαιώματα.

Τα πάντα μύρισαν αβεβαιότητα, όμως αυτό  δεν είναι η ζωή; Μια αβεβαιότητα που πασχίζουμε να χτίσουμε το μονοπάτι, που θα μπορούμε να βαδίσουμε με ασφάλεια και ταυτόχρονα να ανοίγονται μπροστά μας ορίζοντες, χωρίς όρια που περιμένουν να τους ονομάσουμε, σε δικές μας επιθυμίες κατακτώντας τους;

Το βάρος ενός ψίχουλου μοιάζει με βράχου που αδυνατούμε να σηκώσουμε, σε ένα μούδιασμα παρακμιακού τοπίου. Η θέληση για στιγμές ζωής, εδραιώθηκε σε χειριστήρια. Όμως κοίτα, πώς μια σπίθα δημιουργεί πυροτεχνήματα και το τοπίο αλλάζει, νιώθεις πάλι να γίνεσαι πρωταγωνιστής στη ζωή σου.

Το 2021 μάς καλεί να μείνουμε σταθεροί στα νέα δεδομένα, προσαρμοσμένοι στη νέα εποχή, που εκτυλίσσεται και εγκαθιδρύεται στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη ζωή. Χρόνια τώρα η απρόσωπη περιήγηση μας, η κατάλυση ιδανικών για ένα «κούτσουρο» υπάρχω, συνάδει με την προοδευτικότητα άνευ σεβασμού και αξιών. Γεννηθήκαμε με την ευθύνη να παραμείνουμε άνθρωποι, να νιώθουμε, να πονάμε, να γελάμε, να γονατίζουμε, να σηκωνόμαστε, το πιο σημαντικό από όλα όμως, είναι ότι φτιαχτήκαμε για να απλώνουμε το χέρι να δένεται με άλλων, να προχωράμε και να κρατάμε, να κουμπώνουμε σε αγκαλιές, να ζεσταίνουμε με χάδια.

Ας είναι το ‘21 η απαρχή, για μια νέα εποχή που η αγάπη θα πηγάζει από μέσα μας και δε θα δραματοποιείται ως μία άλλη ιλουζιόν προσμονής και πεσιμισμού. Ο ουμανισμός, να είναι το αποτέλεσμα της βαλίτσας των εμπειριών μας. Κανένας δεν αξίζει περισσότερο από μας, και από κανέναν δεν αξίζουμε περισσότερο.

Στα απλά βρίσκεται η σπίθα της ζωής.

Οn the spot mag ευχές για δημιουργικό έτος γεμάτο κλικ ζωής.

Με ανθρώπους εγκάρδιους, με σπίτια ανοιχτά, τραπέζια γεμάτα με γεύση προσφοράς. Υγεία σε όλους και κανένας μόνος, κάθε ένας που αντέχει την παγωνιά είναι αποτυχία όλων μας.

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.